Könyvtár
Borsa Brown írja műveiről
2022. november 16.

…tehát vértezd fel magad, gyere, utazz velem Szicílián át Szaúd-Arábiáig, vagy éppen Dél-Amerikától Szardínia szigetéig. Egy biztos. Ismeretlen helyekre viszlek, idegen kultúrákat mutatok be, mosolyra fakasztalak, sőt, talán olykor majd meg is ríkatlak. Maffiavezérek, arab hercegek, amishok, különleges katonák lesznek részei a mindennapjaidnak, és ejtenek szerelembe téged, magával az olvasással.

Olvassa Velünk a ma ünneplő Borsa könyveit!

Palya Bea
2022. november 11.

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadó és tréner. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással voltak a cigány, a bolgár, a szefárd, az indiai és az afrikai zene mellett olyan kortárs dal írói egyéniségek munkássága is, mint Leonard Cohen, Joni Mitchell vagy épp Aretha Franklin.

Személyes világzene, amit Bea csinál: a különböző, ősi népek zenéi inspirálják, mégis, leginkább saját szerzeményeit énekli, önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Folyamatosan játszik hagyománnyal és modern témákkal újat építve ezáltal a tradíció talaján.

Bea mindannyiunkról énekel, miközben önmagának teszi fel a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról ír dalokat, amelyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket. Éppen ezért a dalok témái, a megfogalmazott élethelyzetek és érzések ismerősen csenghetnek bárki számára. Szövegei szókimondóak, sokszor fájóan őszinték, ugyanakkor felemelőek, táncra perdítenek és a humort sem nélkülözik.

Az irodalom ezer árnyalata
2022. november 08.

Ki mondta, hogy az irodalom csak klasszikus és fennkölt lehet?  A mesétől a riportkönyvig, a képregénytől a hangoskönyvig mennyi minden megfér egymás mellett az irodalom birodalmában.

Válogasson ajánlatunkból!

Charles Martin önmagáról
2022. november 03.

Christy és én 1993-ban házasodtunk össze. Ha a randevúzást is beleszámítjuk, akkor életem több mint felében ismerem és szeretem. Ő a szívem otthona, és mindig is az lesz. Három fiúnk van. Charlie, John T. és Rives. Sokan kérdezik tőlem, hogy melyik könyvem tetszik a legjobban. Akár sorba is állíthatod a fiaimat, és megkérdezheted, kit szeretek a legjobban.

Ma ünnepeljük együtt Charles Martint.

Veganizmus világnapja
2022. november 01.

A különféle diéták mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, ám a vegetarianizmus illetve a vegán életmód jóval több, mint hóbort. Ez már-már életfilozófia, s mint ilyen egyre többeket hódít meg ez az irányzat. De vajon egészséges-e? 

5 érv a vegaság mellett

  • a tisztán növényi étrendet folytatók körében kisebb a köszvény kialakulásának esélye, 
  • a leglátványosabb változás, hogy a bőrük sokkal szebb lesz
  • sokkal energikusabbá válnak a növényi táplálkozást követők
  • sokkal több rosthoz, vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut a szervezet, ez pedig jótékonyan hat többek között a szívre és az érrendszerre is
  • csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét

5 érv a vegaság ellen

  • a húsfogyasztás a legoptimálisabban fedezi a test proteinigényét
  • a húsban található vasat jobban tudja hasznosítani a szervezet
  • a B12-vitamin legjobb forrása a hús
  • nem minden vega veti meg a cukrot és a fehérlisztet, így a növényi étrend nem feltétlenül egészséges, csak akkor, ha egyéb tudatos döntésekkel is párosul
  • a hétköznapokban nagyon nehéz betartani egy ilyen szigorú étkezési protokollt

Mai ajánlónkban a húsmentes étkezés kerül terítékre.

Olvasson Velünk!

Animáció világnapja
2022. október 28.

1892. október 28-án vetített először rajzolt mozgóképet a falra Émile Reynaud francia mérnök a párizsi Grévin Múzeumban. Reynaud Optikai Színházának nyilvános vetítése volt a világon az első, ahol mozgóképet láthatott a nagyközönség, ezért 2002-ben az évforduló tiszteletére ezt a napot nevezte ki a Nemzetközi Animációs Szövetség (ASIFA) az animáció világnapjának.

Szent Orsolya
2022. október 21.

A művészetben koronával, kibontott, hosszú hajjal, kezében nyílvesszővel, köpenye alatt társaival, védenceivel ábrázolják. Róla nevezték el a Szent Orsolya Társaságot, amely hitoktatással és gyermekneveléssel foglalkozik, 1535-ben alakult.

< >