Könyvtár
2020. november 09.
2020 szeptember-október_gyerek-ifjúsági
Kölcsönzési toplista olvasói kölcsönzések alapján

bruno.jpgTudod-e, hogy hány harangja van a Mátyás-templomnak, hány tornya a Halászbástyának, és milyen magas a Szabadság-szobor? Honnan származik Óbuda vagy a Rózsadomb neve? Brúnó Budapesten sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat.

 

oszi_bongeszo.jpgVarázslatos őszi sétára invitál a megújult Őszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.

 

rumcajsz.jpgRumcájsz tisztességes életre vágyik, de ezt csak az emberektől távol, egy erdei zsiványtanyán találja meg, ahol boldogan éldegélnek feleségével, Mankával.

 

365_mese.jpgAz év minden napjára találsz egy-egy fantasztikus mesét. Kalandozz Meridával a Skót-felföldön, repülj a Varázsszőnyeggel Jázmin társaságában, keresd az igazságot Aranyhajjal.

 

5_perces_tortenetek.jpgA könyvben megismerheted Disney hősies lányait, és kalandjaikat.

 

kutyak.jpgA határozó kézikönyvek a természet megimerésében és megértésében segítik az Olvasót. A gondosan összeválogatott, színes fényképek, a rövid, lényegre törő leírások segítséget nyújtanak, hogy jobban megismerjük kedvenceink szokásait.

 

macskak.jpgEz a kötet a macskafajták és változataik széles választékát mutatja be fényképek és szemléletes leírások kíséretében.

 

3-5-8_perces_mesek.jpgUnikornisokkal, sárkányokkal, varázslókkal, tündérekkel és boszorkánylányokkal ismerkedhetsz meg. Kiderül az is, miért nem kell félni a sötétben, mit csinál egy különösen morcos morc, és milyen unikornisháton lovagolni. 

vampyr_vilma.jpgIsmerd meg Vámpyr Vilmát, az elbűvölő vámpírlányt a sötét, borongós Noktürniából! Vilma és barátai nagy kalandra vállalkoznak. Elindulnak, hogy kiszabadítsák Napsugár királynét...

magikus_allatok.jpgAmikor Eddie is mágikus állat birtokába jut, őt irigyli az egész osztály. Azaz majdnem mindenki. Helént hidegen hagyják a mágikus állatok, őt csak a prímabalerina tanfolyam érdekli. És hogy mit szól ehhez Miss Cornfield?