Könyvtár

Helyismereti adatbázis kereső

24
Adatlap típusa: Szervezet
Név(változatok): Könyvtárpártoló Alapítvány
Működési terület: kultúra
Szervezeti forma: alapítvány, civil szervezet
MEGJEGYZÉS: V.: Kis Adrienn
Elérhetőségek:
Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
E-mail cím: konyvtarpartoloalapitvany@gmail.com
Tel.: 704002480


A mezőberényi Könyvtárpártoló Alapítvány a város kulturális életének aktív támogatója, a helyi civilszféra egyik legrégebbi szervezete.

A Könyvtárpártoló Alapítványt 1989-ben a Városi Könyvtár akkori kollektívája, Kiss Éva, Várfalvi Erzsébet, Sinka Albertné és Tóth Csabáné alapította azzal a céllal, hogy forrásokat teremtsen a különböző könyvtári rendezvények megvalósításához, a könyvtár szolgáltatásainak fejlesztéséhez, hiányzó eszközök beszerzéséhez. Pályázati sajáterőt biztosított pl. könyvbeszerzésre kiírt pályázathoz, mely által a támogatott összeg többszörösét nyerte a könyvtár.
E szervezet támogatása révén jutott a könyvtár első fénymásológépéhez, újíthatta fel a zenei részleget korszerű eszközökkel, készíttetett gyerekléptékű kisbútorokat, cserélhette le polcainak, irodai székeinek egy részét, adhatta ki az intézmény a Mezőberényi Almanach c. helyismereti kiadványt, bővíthette a gyereksarok játéktárát, eszközeit.

Alapításától kezdve rendszeresen támogatta a könyvtári rendezvényeket: gyerekprogramokat, a gyermekkönyvtár által kiirt pályázatok, versenyek jutalmainak támogatásával, előadói esteket, író-olvasó találkozókat, ismeretterjesztő előadásokat.
2011-ben indult útjára a Könyvtárpártoló Alapítvány "Mesélj nekem!" programsorozata, melynek keretében közéleti szereplők, írók és színészek mesélnek a gyerekeknek a mezőberényi könyvtárban. A program célja, hogy a kisgyermekekkel minél inkább megszerettessék a meséket, népszerűsítsék a meseirodalmat és az olvasást.

További információk: http://konyvtar.mezobereny.hu/Kapcsolatok oldalon.
Email: konyvtarpartoloalapitvany@gmail.com