Könyvtár
2019. szeptember 24.
A Könyvtár ajánlja
Sólyomi Dávid: Egy ironman vallomásai

Az ember azt hinné, ez csak egy amolyan átlagos könyv, amelyben száraz tényekről és adatokról olvashatunk az ironman versenyre való felkészülésről. A sorokat bújva azonban sokkal többet kapunk: Dávid hosszú és nehéz útja rádöbbent minket arra, hogy igenis bármi lehetséges! Le tudjuk győzni önmagunkat, mert megvan bennünk a kellő intelligencia ahhoz, hogy felismerjük a megoldáshoz vezető utat, melyen elszántan és kitartóan haladva biztosan elérjük kitűzött céljainkat.

Elgondolkodtató a kérdés, vajon mi motivál egy embert arra, hogy szinte kifacsarva a testét, hosszú időn keresztül trenírozza magát arra testileg és lelkileg egyaránt, hogy aztán egy igazán kemény napot küzdjön végig, erőtartalékai határát súrolva. Ugye számunkra is ismerősen cseng a “nem vagyok elég jó, és emiatt nem fognak szeretni” kijelentés. Mondhatni, tévhit, hiszen ezt csak mi gondoljuk magunkról. Ez a félelem sajnos a legtöbbünkben benne van, azt viszont nem tudjuk, hogyan oldhatnánk fel. Mi lehet a felszabadulásunk kulcsa?

 

Talán bele sem gondolunk igazán, hogy ha valamely nagyobb küldetés vagy cél megvalósítását elhatározzuk magunkban, a teljesítéséhez valószínűleg egy olyan mély önismereti szintre kell eljutnunk, ami amellett, hogy fájdalmas állomásokkal tarkított, elvezethet egy teljesen új és jobb életminőség eléréséhez.

 

Ez a kötet – több személyiségfejlesztő véleménye szerint is – a személyes fejlődés legfontosabb eszközeit osztja meg velünk. Külön kiemelt részekben kapunk bölcs és megszívlelendő gondolatokat az életvezetéssel kapcsolatban.

 

Az ironman versenyről

“Ez a hosszútávú triatlon versenyek egy formája, amely megszakítás nélküli3,86 kmúszásból,180,25 kmkerékpározásból és egy maratonból (42,195 kmfutásból) áll. Összességében tehát egy 226 km-es távú triatlon versenyt kell szintidőn belül teljesíteni. Rövidített formája, az Ironman 70.3 pedig ennek pontosan a fele (ezért is nevezik fél ironmannek). Aki azonban a felkészülés fizikai oldala mellett ahhoz is elég erős, hogy belenézzen a kíméletlenül őszinte tükörbe, amit egy ilyen utazás elé tár, annak örökre megváltozik az élete.”

 

A könyv végén több színes fotó is található az ironman verseny egy-egy mozzanatáról, a függelékben pedig Dávid edzéstervei vehetők szemügyre.

 

A szerzőről

Sólyomi Dávid 1982-ben született. Budapesten szerzett közgazdasági diplomát, vállalkozóként magyar és amerikai cégek alapításában is részt vett. Ma befektetéseinek osztalékaiból él, valamint világszerte tanítja, miként érhető el a pénzügyi szabadság azáltal, hogy óriáscégek profitjából osztalék formájában részesedünk. Sem a fiatalon elért biztos anyagi háttér, sem a korábbi bestseller könyvei nem tették önmaga számára “elég jóvá”, ezért fejébe vette, hogy teljesít egy ironman versenyt. A jól csengő címnél sokkal többet kapott a kalandtól, ezért született ez a könyv.

 

Olvasói vélemények

“Sok ember nem érzi magát elég jónak, de ennek töredékét se tenné meg, inkább elnyomja az érzéseit, és szenved. Néha szinte elpirultam, olyan őszinteséggel mentél bele a dolgokba. Sokat lehet belőle tanulni.”

 

“Szülőként hatalmas tanulság számomra, hogy minden szónak súlya van. Ezt ezentúl igyekszem még inkább észben tartani.”

 

Ízelítő a tartalomból

 • Így kezdődött
 • Fejjel a falnak
 • Frissítés? Vittem egy répát, ami sajnos megfagyott a zsebemben
 • Egy döntés, ami mindent megváltoztatott
 • Medencéből a kórházba
 • De már mindegy…
 • Ez így nem fog menni! Segítséget kell kérnem
 • Hibák a szakértő szemével: gyakorlatilag mindent elkövettem
 • A második sokk
 • A leghosszabb nap
 • Nincs kifogás!

 

Budapest, Bioenergetic Kft., 2019. 238 p.

Könyvtári jelzet: 796 S 70