Könyvtár
2020. március 08.
2020 január-február_gyerek-ifjúsági
Kölcsönzési toplista olvasói kölcsönzések alapján

 

thomas2.jpgMegtudhatod, miért robogott át James teljes sebességgel, égő fékekkel a rendező pályaudvaron, hogyan próbálta meg Thomas bebizonyítani, hogy személyvonatot is tud húzni, és miért nem örült senki Dízel visszatérésének.

bogyo_es_baboca_rajzol.jpgDöme bárányhimlős, ezért nem mehet el barátaival a bábszínházba. De Bogyó, Babóca és Pihe nem hagyja búslakodni a krumplibogarat. Eközben Vendel, a szarvasbogár Baltazárral, a méhecskével friss szamócáért indul az erdőbe.

 

rumini.jpgHallottatok már Pelevárról? Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; van itt láthatatlanná tevő kalap, látószelence, a régi pajzsokról, késekről, fegyverekről, kincses ládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve. 

 

csilicsali.jpgEredetileg rókának hívták őkelmét. Ám róka korában annyi rossz fát tett a tűzre, hogy ismerte már mindenki, mint a rossz pénzt. Megváltoztatta hát a nevét: Csilicsali Csalavári Csalavér lett. (diafilm)

 

HP_es_az_azkabani.jpgHarry Potter szokásos rémes vakációját tölti Dursley-éknél, ám a helyzet úgy elfajul, hogy Harry elviharzik a Privet Drive-ról. Így köt ki a Kóbor Grimbuszon, ami elviszi őt abba a világba, ahová egész nyáron vágyott.

 

harom_kismalac.jpgA három kis malacnak ezúttal is sok gondja akad a farkassal, de a végén felépül az a ház, amely menedéket nyújt mindhármuknak. (diafilm)

aladdin.jpgAz ezeregyéjszaka meséi mindig elvarázsolják az olvasót – fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt. Az egyik legkedveltebb történet egy szegény fiúról, Aladdinról szól, aki a lámpa szellemének segítségével mérhetetlen gazdagságra tesz szert. (diafilm)

ali_baba.jpgAli Baba szegénylegényként éli életét, mígnem véletlenül mesés kincsre lel egy rablóbanda rejtekhelyén, egy barlangban. (diafilm)

thomas_3..jpg Thomas mindent megtesz, hogy saját szárnyvonalat kapjon. Megtudhatod még, hogy  James a saját kárán tanulja meg, miként lehet belőle Hasznos Mozdony, együtt maradhatnak-e az ikrek, Donald és Douglas a vasúttársaságnál, és hogyan került Toby a szigetre.