Könyvtár
2010. szeptember 17.
Szeretettel meghívjuk Önt és barátait az Irodalmi humor Békés megyében c. zenés, szórakoztató irodalmi estre.
A mezőberényi Könyvtárpártoló Alapítvány és az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára közös rendezvénye 2010. október 13-án (szerdán) 18 órakor lesz a mezőberényi OPSKK Könyvtárában az Országos Családi Könyvtári Napok programja keretében.

A Könyvtárpártoló Alapítvány a Békés Megyei Önkormányzat által, a Békés megyei kulturális élet élénkítésére kiírt pályázaton 200.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Bárka irodalmi folyóirat szerkesztősége által összeállított  irodalmi est megrendezésére.

A mezőberényi városi könyvtár és a Könyvtárpártoló Alapítvány évek óta kapcsolódik az országos Könyvtári Napok programsorozathoz, amikor is a könyvtárakban országszerte olyan rendezvényekre (vetélkedők, foglalkozások, irodalmi estek, író-olvasótalálkozók stb.) kerül sor, amelyek felhívják a figyelmet arra, milyen alapvető szerepe van a könyvtáraknak az olvasóvá nevelés folyamatában.

A Könyvtári Napok egyik mezőberényi programja lesz  az Irodalmi humor Békés megyében c. est, melynek szereplői Csomós Lajos, Fehér Tímea, Tege Antal színművészek, Kiss Ottó író, Vozár M. Krisztián zongoraművész és Dr. Elek Tibor irodalomtörténész.

A Gyulai Várszínház műsorán bemutatott irodalmi humorfesztiválok anyagából, a kortárs  magyar irodalom élvonalbeli, hazai, határon túli és Békés megyei szerzőinek sziporkázó alkotásaiból készült a válogatás.