Könyvtár
2011. július 22.
Márai-program

Az OPSKK Könyvtára a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Márai-program I. fordulójában 650.000 Ft kulturális támogatásban részesült. A támogatás felét szépirodalmi, másik felét szakirodalmi művek beszerzésére fordíthatjuk a megadott listából válogatva.

A Nemzeti Kulturális Alap a Nemzeti Erõforrás Minisztériuma miniszterének döntése értelmében 2011. júniusban elindította a Márai-programot.

 

A program célja a nemzeti kultúrkincs megõrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselõ könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzõk támogatása és megismertetése.

 

A tervezet megvalósítása érdekében a Nemzeti Kulturális Alap Márai Irodalmi Ideiglenes Kollégiuma és a Márai Tényirodalmi Ideiglenes Kollégiuma a támogatott könyvtárak számára lehetõséget kínál arra, hogy a Márai-program I. listájáról az intézményük részére megállapított keret mértékéig könyveket rendelhessenek meg.