Könyvtár
2011. augusztus 13.
Megújult webes keresőfelület!

Új szolgáltatásokat nyújt a könyvtár internetes keresője. Próbálja ki Ön is!

Könyvtárunk a zárvatartás során TextLib integrált könyvtári rendszerének új verzióját telepítette, és ez újdonságokkal szolgál a webes keresőfelületen is. Némileg változott az arculat:

 image001.png

 

A megszokott keresőkérdések és azok logikai kombinációja mellett megszorítást adhatunk dokumentumtípusra, információhordozóra (pl. amikor a Látogatót csak DVD-k érdeklik) illetve szűkíthetjük a keresést csak azokra a dokumentumokra, amelyekből a könyvtárnak van példánya — annak azonban a Látogató továbbra is utána kell, hogy nézzen, hogy a példány nincs-e selejtezve vagy kölcsönözve!

Lényeges újdonságot viszont a megtalált dokumentummal való további műveletek, lehetőségek hordozzák! Egy dokumentumtalálati oldalon három új szolgáltatásra figyelhet fel a Látogató:

 image002.jpg

A  Felkutat  funkcióval a könyvtárhasználó — vagy akár a könyvtáros — megkeresheti a könyvet internetes könyvkereső oldalakon (pl. konyv.ker.eso.hu vagy Google). Részlet a konyv.ker.eso.hu találati listájából:

 image003.png

 

A  Megosztás  arra szolgál, hogy a Látogató ajánlhassa a könyvet másoknak, elküldhesse a könyvre mutató linket pl. e-mailben vagy közzétegye valamelyik közösségi oldalon:

image004.png

 

Végül a  Megjegyzés  gombra kattintva az alábbi felületet kapjuk:

 image005.png

 

Ezen a felületen a Látogató kapcsolatba léphet a könyvtárral. Megteheti észrevételeit, javaslatait, elmondhatja véleményét a könyvről, amelyet — amennyiben a szerző hozzájárul — közzéteszünk honlapunk Olvasónapló rovatában. Bármilyen észrevételt, javaslatot, kritikát kapunk, azzal a honlap látogatója segíti munkánkat. Minden közreműködést előre is nagyon köszönünk.

Kérjük, megújult katalógusunkat próbálja ki azonnal!

 

Köszönettel

a könyvár munkatársai